Versterk je teams

Hoe te dealen met werkdruk en terugkomende stress verhogende omstandigheden?

Elke zorginstelling heeft te dealen met werkdruk en terugkomende stress verhogende omstandigheden. Wat doe je dan als het team onvoldoende samenwerkt en er onvrede ontstaat? Wij gaan in gesprek met alle medewerkers zodat zij zelf kunnen aangeven wat ze goed vinden gaan en waar ze aandachtspunten zien voor het team. Waar ze de samenwerking kunnen verbeteren en hoe ze het werkplezier voor hunzelf en elkaar kunnen vergroten. Ook checken we bij alle teamleden of ze zich voor 100% willen inzetten om zeker te zijn dat alle medewerkers met deze intentie instappen.

Vervolgens gaan wij in de teamcoaching met de door het team aangegeven thema’s aan de slag en blijven daarbij scherp op wat de medewerkers nodig hebben. Na iedere bijeenkomst kijken we terug en op basis daarvan bereiden we de vervolgsessie voor. Zo zorgen we ervoor dat iedereen in de wagen blijft en er, met aandacht en begrip voor elkaar, een verse samenwerkingsstart wordt gemaakt.

Mooi om te zien hoe er gesprekken worden gevoerd, opnieuw wordt verbonden en er afspraken worden gemaakt waar ze samen een klap op geven. Bij de teamcoaching hoort uiteraard een plan voor borging dat past bij het team, zodat de nieuwe start beklijft. Het heeft ervoor gezorgd dat het werkplezier is gegroeid, de samenwerking is versterkt en het team zich bewust is van wat er nodig is om het vast te houden.