Blog: Marjolein over trainingen op het gebied van DISC

Marjolein is actief als expert voor Experto Consulting. Ze geeft o.a. training op het gebied van DISC. Wij spraken Marjolein over een van haar opdrachten.

Kun jij iets vertellen over je opdracht vanuit Experto Consulting?

“Voor een opdrachtgever verzorgen wij een deel van een opleidingsprogramma. In de eerste module van het programma wordt op persoonlijke relaties en netwerk versterken gericht. Hiervoor zetten zij graag het DISC instrument in.”

Wat is de meerwaarde van de Disc training voor organisaties?

“DISC is een instrument dat onder andere inzicht geeft in wat ons motiveert, aan welke omgeving wij de voorkeur geven, hoe we communiceren en onze doelen bereiken. Door deelnemers een gezamenlijke ‘DISC taal’ aan te reiken, stimuleer je de start van een ander soort gesprek. Namelijk verdieping én om vanuit verschillende perspectieven naar één situatie te kijken.

Je kunt gesprekken voeren over voorkeursstijlen. Wanneer is deze voorkeursstijl én natuurlijke manier van handelen en communiceren effectief en hoe komt dit? Welke positieve effecten bereiken ze met hun gedrag? En op welk moment zit je voorkeursaanpak je in de weg?

DISC geeft hiervoor hele praktische handvatten. Het is mooie en handige informatie over jezelf én om mee te nemen naar een (team) sessie waar je het deelt.”

Wat vind jij zo leuk aan het trainen van medewerkers?

“Vaak zie je dat er een ‘kwartje’ valt. Dat is een leuk moment.

Of dat deelnemers in een training een succeservaring opdoen, door te experimenteren met nieuw gedrag. Ook heel tof om te zien.”

Wat mooi om te horen wat jij doet voor onze opdrachtgever Marjolein. Wat een fijne samenwerking.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een DISC training? Neem contact op met Elvira Claassen.


Download