Blog: Astrid over hoe medewerkers fit en vitaal kunnen blijven

Hoe zorg je dat medewerkers fit en vitaal blijven op de werkvloer?

Hier houdt Astrid zich, in haar opdrachten vanuit Experto Consulting, mee bezig.

Astrid: “Het gaat niet alleen over de 5% van de medewerkers die uitgevallen is, ook over de andere 95% van de medewerkers die je graag fit en vitaal aan het werk wilt houden. Vitaliteit, ofwel levensenergie werkt aanstekelijk. Als een collega ervoor kiest om te gaan voor een gezonde lunch, dan zullen vanzelf meer collega’s volgen. Het gaat hierbij over veranderingen in gedrag en cultuur.

Vitaliteit gaat over meer dan alleen lichamelijk fit zijn. Het gaat ook over mentale fitheid en zingeving. “Kun je betekenis geven aan je werk en leven?” is hierbij een belangrijke vraag. Zingeving geeft je een gevoel van vrijheid, erkenning en verbondenheid. Juist in de afgelopen twee jaar zijn veel mensen hierover gaan nadenken en zoekende naar meer voldoening en waarde in hun werk.”

Als adviseur en Noloc erkend loopbaanprofessional helpt Astrid veel organisaties en mensen met vraagstukken en uitdagingen op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Zo ook vanuit Experto Consulting.

Naast het verlagen van verzuim, verhogen van de productiviteit en het besparen van kosten, heeft investeren in vitaliteit nog meer voordelen. Zowel voor de werkgever als werknemer. Je creëert ook duurzaam inzetbare medewerkers die meer werkplezier en balans ervaren, hun talenten beter benutten en zelf de regie nemen over hun fysieke en mentale gezondheid. Bovendien draagt vitaliteit bij aan goed werkgeverschap dat in de huidige en toekomstige krappe arbeidsmarkt geen vraag meer is maar een “must”!

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen op dit gebied? Neem dan contact op met Elvira Claassen